48 ώρες στη Σύρο

Τι να κάνετε, πού να πάτε, τι να φάτε, τι να δείτε 

Η Σύρος ήταν ο «επίλογος» στο φετινό μου καλοκαίρι. Ταξίδεψα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη για το Animasyros. Ένα φεστιβάλ animation που δίνει εδώ και 14 χρόνια ραντεβού στη Σύρο. Φέτος, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση υπήρχε και μια θεματική ενότητα αφιερωμένη στην έννοια της ελευθερίας. Βάλτε το στο πρόγραμμα για του χρόνου. Πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο και με πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ. 

FIRST THINGS FIRST:

Πρώτη φορά στη Σύρο και ανάμεσα στις προβολές του φεστιβάλ προσπάθησα να συλλέξω όση περισσότερη πληροφορία μπορώ για το νησί. Η Σύρος έχει αρκετά πράγματα να δεις και να κάνεις και δε σας συνιστώ να πάτε για ένα ΠΣΚ όπως εγώ. Αφιερώστε τουλάχιστον 4 μέρες. 

Έμεινα στην Ερμούπολη και μπόρεσα να κινηθώ εύκολα στα πιο σημαντικά σημεία του νησιού. Κλασικά το ταξίδι μου ήταν με την Ducati Hellas και θα βαρεθείτε να με ακούτε να λέω ότι, ο καλύτερος τρόπος να γυρίσει κάποιος τα νησιά μας είναι με μηχανή. 

Δύο γεμάτες μέρες στη Σύρο. Την πρώτη μέρα έφτασα μέχρι τη συνοικία «Βαπόρια» αφού περπάτησα όλη την Ερμούπολη θαυμάζοντας τα πανέμορφα κτίρια, τρώγοντας χαλβαδόπιτες από τον Κορρέ και καταλήγοντας να αγοράζω κουτιά λουκούμια από τον Δεναξά στο λιμάνι (να προτιμήσετε αυτά που είναι «χύμα» κι όχι τα συσκευασμένα). In the meantime, στη συνοικία «Βαπόρια», σε αυτό το “iconic” μέρος που βλέπουμε σε όλες τις φωτογραφίες από τη Σύρο με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, μπορείτε να κατέβετε να κάνετε μια βουτιά στο μόλο. Αν είστε τυχεροί μπορεί να κολυμπήσετε με τις πάπιες (θαμώνες) που βρίσκονται εκεί γύρω. 

Όταν κάνετε τη βόλτα σας στο Δημαρχείο θα συναντήσετε το φούρνο Artisti Προζύμι. Κάντε μια στάση, πιάστε ένα τσουρέκι και πάμε να δούμε το θέατρο Απόλλων και να περπατήσουμε την Ερμούπολη. Μπορείτε να κάνετε κι ένα σύντομο πέρασμα από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου για να θαυμάσετε ένα έργο του El Greco (Δομήνικου Θεοτοκόπουλου) στο εξωτερικό κομμάτι τις εκκλησίας(δεξιά από την είσοδο).

Τη δεύτερη μέρα μπορείτε να πάτε για μπάνιο στο Κίνι. 

Συνέχεια με βόλτα στην Άνω Σύρο. Περπάτημα στα σοκάκια της μέχρι να φτάσετε στην κορυφή όπου βρίσκεται η καθολική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Στον δρόμο σας θα συναντήσετε το Maison De Μεζέ. Για μεζέδες, καλά καταλάβατε. 

Στην Άνω Σύρο θα βρείτε επίσης, την πλατεία και το μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη. 

Στο τέλος της ημέρας να έχετε κάνει κράτηση για φαγητό στο Avant Garden. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το θέατρο Απόλλων. Πανέμορφος κομψός κήπος με ελληνική δημιουργική κουζίνα παρουσιασμένη με πολλή λεπτότητα. Είναι ακριβό εστιατόριο, αλλά, είναι κι αυτό που ξεχώρισα.

Δε θα παραλείψετε το παγωτό στο Django.  Ναι, αυτό που άνοιξε φέτος και στο Κουκάκι. 

Τέλος, στη συνοικία «Βαπόρια» έχει ανοίξει το μαγικό ξενοδοχείο “Aristide”. Εκτός του ότι θα εντυπωσιαστείτε από το “design” του και κάθε “elegant”  λεπτομέρεια στο εσωτερικό του, μπορείτε από το πρωί να κάτσετε για καφέ, πρωινό και φαγητό το βράδυ στην ταράτσα του. Το τέλειο “closing” για τις 48 ώρες στη Σύρο.

Δε θα κάτσετε καθόλου. On the go συνέχεια. 

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να ανατρέξετε στα προφίλ μου στο Instagram

(θα βρείτε και σχετικό highlight).


Travel
Thaleinio

FoodUrbanfoodjunkiegr

No Comments

Leave a Reply